Copiii vor fi sprijiniți să practice sportul de performanță

REȘIȚA – Guvernul a aprobat acordarea unui ajutor financiar sub formă de vouchere copiilor care practică sportul de performanță, în vederea achiziționării de echipamente sportive!

Copiii vor fi sprijiniți să practice sportul

Copiii vor fi sprijiniți să practice sportul

Scopul acordării acestui ajutor este încurajarea unui număr cât mai mare de copii să practice sportul de performanță, număr care a scăzut în perioada pandemiei. Finanțarea voucherelor va fi asigurată din bugetul Ministerului Tineretului și Sportului, iar distribuirea acestora se va face către Direcțiile județene pentru sport și tineret, prin cluburile sportive la care sunt legitimați sportivii.

Beneficiarii voucherelor sunt copiii născuți în perioada 01.01.2005 – 31.12.2014, care se legitimează pentru prima dată la un club sportiv deținător de certificat de identitate sportivă, în perioada 8 septembrie – 30 noiembrie 2020. Voucherul în valoare de 300 de lei trebuie să fie solicitat de către sportivi la club.

Acte necesare: certificat de naștere, act de identitate părinte, legitimație sportivă și declarație privind acordul prelucrării datelor cu caracter personal.

JCS-Ștefan Moraru

Sursa: caon.ro